Βραβείο Καλύτερου Manager

Βραβείο Καλύτερου Manager

 

Βραβείο καλύτερου Manager. (Απονέμεται σε στέλεχος που αποδεδειγμένα επέδειξε ιδιαίτερες ικανότητες στη λειτουργική διαχείριση ναυτιλιακής επιχείρησης, σε ανώτερη ή ανώτατη διοικητική θέση).

To βραβείο απονεμήθηκε στον κ. Σπύρο Καπράλο από τον Δημήτρη Κουκουλά, General Manager της TMS Bulkers  και τον καθηγητή Νικόλαο Τραυλό.

 

tsam 119

 

“Ο Σπύρος Καπράλος είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ναυτιλιακής εταιρείας Star Bulk Carriers Corp. (Star Bulk), εισηγμένης στo χρηματιστήριο Nasdaq στη Νέα Υόρκη, και διευθύνων σύμβουλος της Oceanbulk Containers. Από τον Φεβρουάριο του 2011 έως τον Ιούλιο του 2014 διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Star Bulk.

Το 2009 ο κ. Καπράλος εξελέγη πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για τέσσερα χρόνια. Τον Φεβρουάριο 2013 επανεξελέγη για μία τετραετία (2013-2017) ακόμη. Εξελέγη επίσης στην Εκτελεστική Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών για δύο τετραετίες (2010-2013 και 2014-2017).

Από τον Μάρτιο του 2011 είναι πρόεδρος της Ευρωκλινικής Αθηνών.

Από το 2004 έως τον Οκτώβριο του 2010 ο κ. Καπράλος διετέλεσε πρόεδρος (εκτελεστικός) του Χρηματιστηρίου Αθηνών και διευθύνων σύμβουλος των εταιρειών του ομίλου της ΕΧΑΕ. Από το 2008 έως το 2010 διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων (FESE).

Από το 2000 έως το 2004 είχε διατελέσει γενικός γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων του υπουργείου Πολιτισμού, εκτελεστικός διευθυντής (Εxecutive Director) και αναπληρωτής διευθυντής Λειτουργιών (Deputy COO) της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004».

Μεταξύ 1990 και 2000 είχε διατελέσει υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, διευθύνων σύμβουλος της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ, διευθύνων σύμβουλος της EFG Balkan Investments και διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Αθηνών, μετά από δεκαετή τραπεζική σταδιοδρομία ως αντιπρόεδρος της Bankers Trust Company (Παρίσι, Νέα Υόρκη, Αθήνα, Μιλάνο, Λονδίνο).

Πρωταθλητής Ελλάδος στην κολύμβηση (1969-1975), συμμετείχε ως αθλητής της υδατοσφαίρισης σε δύο διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1980 στη Μόσχα και το 1984 στο Λος Άντζελες, ενώ το 1996 ήταν αρχηγός της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα.

Ο κ. Καπράλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 15 Απριλίου 1955. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο INSEAD στη Γαλλία.

Στο πρόσωπο του κ.Καπράλου η κριτική επιτροπή επιβραβεύει τον σύγχρονο και αεικίνητο manager που διαθέτει γνώσεις, εμπειρία αλλά και διεθνείς επαφές και συνεργασίες. Προσόντα και διαπιστευτήρια που έχει ανάγκη μια σύγχρονη ναυτιλιακή εταιρεία η οποία επιχειρεί στις χρηματιστηριακές αγορές.”

Ηλίας Μπίσιας

 

Για τον κ.Σπύρο Καπράλο μίλησαν προσωπικότητες του ευρύτερου ναυτιλιακού κλάδου, στο βίντεο που ακολουθεί.