Βραβείο Καλύτερου Manager

Βραβείο Καλύτερου Manager 2016

 

Ο κ. Μηνάς Τσαμόπουλος, δημοσιογράφος και μέλος της κριτικής επιτροπής των βραβείων Ευκράντη απονέμει το βραβείο στον κ. Κώστα Βλάχο

 

Τα βραβεία «Ευκράντη» που διοργανώνουν κάθε χρόνο τα Ναυτικά Χρονικά, με την αρωγή και τη στήριξη του Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη, απονεμήθηκαν στις 9 Μαϊου 2017, στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη στον Πειραιά.

Το βραβείο καλύτερου Manager απονεμήθηκε στον Κώστα Γ. Βλάχο, COO της Consolidated Marine Management Inc., για τις ιδιαίτερες ικανότητές του στη λειτουργική διαχείριση της ναυτιλιακής επιχείρησης.

Έχω την τιμή και την ιδιαίτερη χαρά να ανακοινώσω την απονομή του βραβείου για τον καλύτερο Manager της χρονιάς 2016 σε έναν επαγγελματία του ναυτιλιακού κλάδου, τον οποίο γνωρίζω επί μακρόν, σέβομαι και εκτιμώ για τη θετική του πορεία και τις επιτυχίες του.

Ο κ. Κώστας Βλάχος, απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων / Μηχανολόγων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, είχε επιτυχημένη καριέρα στην Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων του ΥΕΝ, όπου εκτός των άλλων διετέλεσε διευθυντής του τομέα σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων αποφυγής ρύπανσης του περιβάλλοντος, αλλά και του τομέα σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του Διεθνούς Κώδικα ISM.

Ο βαθμός ενασχόλησής του με τη ναυτιλία και επαγγελματικής εξειδίκευσης που τον διακατέχει απορρέει από το γεγονός πως αποτέλεσε μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMΟ) καθώς επίσης και μέλος ευρωπαϊκών επιτροπών και υποεπιτροπών στη Διεθνή Επιτροπή για τη Ναυτική Ασφάλεια (Maritime Safety Committee) και τη Διεθνή Επιτροπή για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος (Marine Environment Protection Committee). Εξελέγη πρόεδρος του ελληνικού και μεσογειακού τμήματος ομιλητών στον Διεθνή Οργανισμό INTERTANKO και αποτελεί μέλος των Τεχνικών Επιτροπών των διεθνούς φήμης και αναγνωρισιμότητας νηογνομώνων ABS, DNV-GL και Lloyd’s Register.

Την τελευταία εικοσαετία δραστηριοποιείται στον χώρο της ναυτιλίας, με τον ίδιο βαθμό ζήλου και ανταγωνιστικότητας τον οποίο επέδειξε και στις προγενέστερες επαγγελματικές του προκλήσεις.

Ξεκινώντας από το τμήμα Marine, Safety & Quality, της Ν.Ε. Consolidated Marine Management Inc. ως διευθυντής του τμήματος και αργότερα ως DPA της εταιρείας, ανήλθε με την αξία του και την προσφορά του στη θέση του COO/MD, θέση που συνεπάγεται την οργάνωση και τον πλήρη έλεγχο του συνόλου των δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Όλα όσα παρατέθηκαν ανωτέρω αποδεικνύουν την αξία του, τον επαγγελματικό του ζήλο και το μέγεθος της προσφοράς του στον ναυτιλιακό τομέα. Από την προσωπική μου γνωριμία μαζί του, θα τονίσω και θα αναγνωρίσω τις ιδιαίτερες πτυχές της προσωπικότητάς του, τον ευθύ και ακέραιο χαρακτήρα, την ειλικρίνεια, την εντιμότητα και την ισορροπία που επιτυγχάνει και διατηρεί, στις επαγγελματικές και ατομικές του σχέσεις.

Καπτ.Δημήτρης Ματθαίου
Managing Director Arcadia Shipmanagement Co Ltd.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι:

screenshot