Ειδικό Βραβείο για τα 85 χρόνια Έκδοσης των Ναυτικών Χρονικών

Ειδικό Βραβείο με αφορμή τη συμπλήρωση των 85 χρόνων Έκδοσης των «Ν.Χ.»

 

Ο κ. Σπύρος Ράνης, ιδρυτής της Ranger Marine S.A.

ΤΤα βραβεία «Ευκράντη» που διοργανώνουν κάθε χρόνο τα Ναυτικά Χρονικά, με την αρωγή και τη στήριξη του Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη, απονεμήθηκαν στις 9 Μαϊου 2017, στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη στον Πειραιά.

Το 2016 συμπληρώθηκαν 85 χρόνια εκδοτικής παρουσίας των Ναυτικών Χρονικών, σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε η απονομή ενός βραβείου σε έναν από τους σημαντικότερους και αρχαιότερους αρθρογράφους των Ναυτικών Χρονικών. Η πένα του Σπύρου Ράνη, νικητή του ειδικού βραβείου με αφορμή τη συμπλήρωση των 85 χρόνων έκδοσης των «Ν.Χ.», μετρά πάνω από 5 δεκαετίες διαρκούς παρουσίας στις σελίδες των Ναυτικών Χρονικών.

Ο Σπύρος Ράνης υπήρξε από τους πιο σταθερούς αρθρογράφους του περιοδικού από τη δεκαετία του ’60 με τακτική θεματογραφία σε θέματα ναυτικής εκπαίδευσης, προσέλκυσης νέων στο ναυτικό επάγγελμα, επιμόρφωσης ναυτικών αλλά και ναυτιλιακής πολιτικής. Οι βαθιές γνώσεις του αλλά και το πάθος του για τη βελτίωση της ναυτικής εκπαίδευσης αποτελούσαν εφαλτήρια πρωτοποριακά και τύχαιναν μεγάλης αναγνωσιμότητας από το κοινό, ακόμα και από αυτούς που δεν συμφωνούσαν με τις σκέψεις και τις προτάσεις του.

Απόφοιτος της Σχολής Πλοιάρχων Ύδρας, ο Σπύρος Ράνης υπηρέτησε στο Λιμενικό Σώμα μέχρι το 1970, οπότε και παραιτήθηκε, έχοντας τον βαθμό του πλωτάρχη ΛΣ. Είναι ιδρυτής της διαχειρίστριας εταιρείας RANGER MARINE S.A. και του Πειραϊκού Κέντρου Ναυτικής Εκπαίδευσης Σ. Ράνη, της ναυτικής σχολής που παρέχει υψηλού επιπέδου ναυτική εκπαίδευση και κατάρτιση για τους αξιωματικούς και τα πληρώματα των πλοίων, αλλά και στους εργαζομένους στις ναυτιλιακές εταιρείες.

Παράλληλα ο κ. Ράνης επένδυσε μεγάλα κεφάλαια στην Κω, όπου είναι ιδιοκτήτης του πεντάστερου, πρότυπου, ξενοδοχείου «Astir Odysseus».

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι:

screenshot