Βραβεία Ευκράντη 2015

Βραβεία Ευκράντη 2015

 

Τα βραβεία «Ευκράντη» διοργανώνονται κάθε χρόνο τα Ναυτικά Χρονικά, με την αρωγή και τη στήριξη της ΕΝΟΕ και του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» και απονεμήθηκαν στις 18 Μαϊου 2016, στην ανακαινισμένη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος, στον Πειραιά.

Η επιτροπή η οποία αποτελείται από προσωπικότητες της ναυτιλιακής βιομηχανίας και του ακαδημαϊκού τομέα, συντάκτες του ναυτιλιακού ρεπορτάζ καθώς και από βραβευθέντες προηγούμενων ετών, επέλεξε οχτώ προσωπικότητες και φορείς που διαπρέπουν στον ευρύτερο χώρο της ναυτιλίας, αποτελώντας πρότυπα ήθους και αξιών.

Για πρώτη φορά θεσπίστηκε ειδικό βραβείο εις μνήμην της κας Μαριλένας Λασκαρίδου, για προσωπικότητες και φορείς που προάγουν την αριστεία στο ναυτιλιακό πολιτισμό και αποτελούν αρωγούς την ελληνική ναυτιλιακή κληρονομιά και παράδοση.

Τα βραβεία αναλυτικά:

1. Βραβείο Υποστήριξης της ελληνικής ναυτιλιακής επιχειρηματικότητας (Υποψήφιοι μπορεί να είναι άτομα και ενώσεις που έχουν προσφέρει ποικιλοτρόπως στην επιχειρηματικότητα της ελληνικής ναυτιλίας).

To βραβείο απονεμήθηκε στις εταιρείες Mylaki Shipping Agency Ltd και Seaven Group για την πολύπλευρη στήριξή τους στην εν γένει επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

2. Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς από Ναυτιλιακή Προσωπικότητα ή Φορέα (Βραβεύεται άτομο ή ίδρυμα το οποίο έχει συνδέσει την κοινωνική προσφορά του με τη ναυτιλία κατά οιονδήποτε τρόπο).

Το βραβείο απονεμήθηκε στο Greek Orthodox Charity Organization, μία οργάνωση γυναικών της ελληνικής παροικίας του Λονδίνου, με έντονη κοινωνική προσφορά.

3. Βραβείο για τη Διεθνή Προβολή της Ελληνικής Ναυτιλίας. (Απονέμεται σε προσωπικότητες που προάσπισαν ή προέβαλαν τα ελληνικά συμφέροντα ή το δυναμισμό της ελληνικής ναυτιλίας στα διεθνή fora).

Το βραβείο απονεμήθηκε σε τρεις καταξιωμένους δημοσιογράφους, ανταποκριτές ξένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τους κκ. David Glass, Nigel Lowry και την κα. Gill Whitaker, για την επί χρόνια υποστήριξή τους στην εξωστρέφεια της ελληνικής ναυτιλίας.

4. Βραβείο καλύτερου Manager. (Απονέμεται σε στέλεχος που αποδεδειγμένα επέδειξε ιδιαίτερες ικανότητες στη λειτουργική διαχείριση ναυτιλιακής επιχείρησης, σε ανώτερη ή ανώτατη διοικητική θέση).

To βραβείο απονεμήθηκε στον Καπτ. Δημήτρη Ματθαίου της Arcadia Ship Management, για την γενικότερη επιτυχημένη πορεία της εταιρείας.

5. Βραβείο Καλύτερης Στρατηγικής Επικοινωνίας. (Το βραβείο αυτό αφορά τη βράβευση ναυτιλιακής εταιρείας που παρουσιάζει οργανωμένη, σταθερή, διαυγή και ουσιαστική επικοινωνιακή πολιτική μέσω της συνεργασίας με εκπροσώπους των ΜΜΕ. Στην κατηγορία αυτή ψήφισαν μόνο δημοσιογράφοι και τα μέλη της ΕΝΟΕ).

Το βραβείο απονεμήθηκε στον Όμιλο Φίλων Liberty για την προώθηση και προβολή του “Hellas Liberty” ως ζωντανό τμήμα της μακραίωνης ελληνικής ναυτιλιακής ιστορίας.

6. Βραβείο για την Αρωγή στη Ναυτική Εκπαίδευση. (Υποψήφιοι μπορεί να είναι προσωπικότητες ή εταιρείες που επικουρούν τη ναυτική εκπαίδευση, τον θαλάσσιο και ναυτιλιακό πολιτισμό μας και συμβάλλουν στην προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα).

To βραβείο απονεμήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου για την πολυετή προσφορά του στα ελληνικά ναυτιλιακά γράμματα.

7. Bραβείο Συνολικής Προσφοράς στη Ναυτιλία. (Υποψήφιοι μπορεί να είναι άτομα με μακροχρόνια και σημαντική προσφορά στο χώρο της ναυτιλίας).

To βραβείο απονεμήθηκε στο ζεύγος Νικολάου και Αλίκης Βλασσοπούλου, με πολυετή παρουσία και προσφορά τόσο στο ναυτιλιακό στίβο όσο και στην ευρύτερη κοινωνία.

8. Bραβείο Μαριλένας Λασκαρίδη. (Το βραβείο απονέμεται για την αριστεία στο ναυτιλιακό πολιτισμό και την αρωγή στην ελληνική ναυτική κληρονομιά και παράδοση).

To βραβείο απονεμήθηκε στο κ. Τάσο Ζιάσκα, εκπαιδευτικό της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ο οποίος υπηρετεί στο ακριτικό νησί των Αρκιών τιμώντας το λειτούργημά του, διδάσκοντας τους δύο μοναδικούς μαθητές του νησιού.

 

Χορηγοί Εκδήλωσης:

absmarshalllufthansamacgregorcitrusalpha