Βραβείο Καλύτερης Στρατηγικής Επικοινωνίας 2020

Κωστής Φραγκούλης

Το Βραβείο Ευκράντη 2020 Καλύτερης Στρατηγικής Επικοινωνίας απονέμεται στον Κωστή Φραγκούλη.

Ο Κωστής Φραγκούλης είναι ιδρυτής, πρόεδρος και CEO της Franman, πρόεδρος του Propeller Club, Port of Piraeus και πρεσβευτής του Sailors’ Society στην Ελλάδα.
Γεννήθηκε στην Αθήνα, έχει σπουδάσει Οικονομικά και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον χώρο της ναυτιλιακής βιομηχανίας από το 1991. Με καταγωγή από την Κάσο και την Κεφαλονιά, προέρχεται από οικογένεια με μακρά ναυτιλιακή παράδοση. Ο πατέρας του, Γιάννης Φραγκούλης, υπήρξε ένας εκ των πιο στενών συνεργατών του αείμνηστου Σταύρου Νιάρχου.

Τομή στην επιχειρηματική του καριέρα αποτελεί η ίδρυση της Franman το 1991. Το όραμα του Κωστή Φραγκούλη ήταν να μετουσιώσει το πάθος του για τη θάλασσα και τη ναυτιλία, δημιουργώντας μια εταιρεία η οποία θα πρόσφερε ένα πολυσχιδές πρόγραμμα υπηρεσιών υψηλού επιπέδου προς τη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Έχοντας συμπληρώσει 30 χρόνια δυναμικής παρουσίας στη ναυτιλιακή αγορά, ο Όμιλος Franman αποτελεί το πρώτο Trading House στην Ελλάδα στα πρότυπα των ιαπωνικών, ενώ κατέχει ηγετική θέση στη διεθνή αγορά. Εκπροσωπεί περισσότερες από 130 κορυφαίες εταιρείες της ναυτιλιακής βιομηχανίας, ενώ επιχειρεί και σε 12 ακόμα χώρες εκτός Ελλάδος.

Από το ξεκίνημα της εταιρείας εστίασε στις αγορές της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας και της Κίνας, υιοθετώντας το μοντέλο τού «one stop shop philosophy», προσφέροντας στον πλοιοκτήτη όσο το δυνατόν περισσότερες υπηρεσίες.

Το 1996 ίδρυσε την Imperium Shipmanagement SA, η οποία διαχειρίστηκε με επιτυχία πέντε bulk carriers τύπου Handysize και Handymax. Μετά από μία δεκαετία και ενώ η ναυλαγορά του ξηρού φορτίου βρισκόταν σε πολύ υψηλά επίπεδα, αποφάσισε να πουλήσει τα πλοία, προκειμένου να επωφεληθεί από τις εξαιρετικά υψηλές αξίες.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας, ο Κωστής Φραγκούλης έχει αποδειχθεί επιχειρηματίας ιδιαίτερα δραστήριος και δημιουργικά ευφάνταστος. Μία από τις βασικές του αξίες είναι η πίστη στον ανθρώπινο παράγοντα.

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 βρίσκεται πίσω από το τιμόνι του Propeller Club, Port of Piraeus, από όπου επιδίδεται με ζήλο στη δημιουργία ενός πλαισίου αρμονικού διαλόγου ανάμεσα στα μέρη της ναυτιλιακής κοινότητας.

Το ίδιο έτος έλαβε την τιμητική θέση του Έλληνα Πρεσβευτή για τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Sailors’ Society, ο οποίος έχει ως βασικό σκοπό την υποστήριξη και την αρωγή των ναυτικών σε όλα τα λιμάνια του κόσμου. Βασικός άξονας των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο Κωστής Φραγκούλης είναι η υποστήριξη της ναυτικής φιλανθρωπίας.
Τα μέλη της κριτικής επιτροπής των Βραβείων Ευκράντη αναγνώρισαν την άρτια προσωπική προσπάθεια του Κωστή Φραγκούλη να σχεδιάσει αλλά και να υλοποιήσει με επιτυχία μια οργανωμένη επικοινωνιακή στρατηγική, που διαπνέεται από πλήρη εξωστρέφεια, εξυπηρετώντας τις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς. Στο πλαίσιο μιας εμπνευσμένης και καλοσχεδιασμένης στρατηγικής, που βελτιώνει τη γενική εικόνα της ναυτιλιακής επιχειρηματικότητας, η υιοθέτηση καινοτόμων μεθόδων επικοινωνίας, σε όλες τις επιχειρηματικές αλλά και συλλογικές δράσεις του Κωστή Φραγκούλη, αποτελούν βασικό λόγο της βράβευσής του.

Σε μια περίοδο που συνοδεύτηκε από ιδιαίτερες προκλήσεις εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας, προσωπικότητες όπως ο Κωστής Φραγκούλης δείχνουν τον δρόμο για το πώς μπορεί να χαραχτεί και να εφαρμοστεί μια άρτια προσέγγιση και εξωστρέφεια ενός ομίλου, προς το εγχώριο αλλά και διεθνές ναυτιλιακό περιβάλλον.

 

Χορηγός Βραβείου: