Βραβείο για την Αρωγή στη Ναυτική Εκπαίδευση

Βραβείο για την Αρωγή στη Ναυτική Εκπαίδευση 2016

 

Η κα Ειρήνη Νταϊφά, εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης του Δήμου Πειραιά και πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά απονέμει το βραβείο στους εκπροσώπους της GasLog LNG Services Ltd.

 

Τα βραβεία «Ευκράντη» που διοργανώνουν κάθε χρόνο τα Ναυτικά Χρονικά, με την αρωγή και τη στήριξη του Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη, απονεμήθηκαν στις 9 Μαϊου 2017, στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη στον Πειραιά.

Το βραβείο για την αρωγή στη ναυτική εκπαίδευση από προσωπικότητα ή φορέα απονεμήθηκε στην εταιρεία GasLog LNG Services Ltd. για την προσφορά της στη ναυτική εκπαίδευση καθώς και τη συμβολή της στην προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα.

Ο Έλληνας φιλόσοφος Σωκράτης έλεγε ότι «όσοι εκπαιδεύτηκαν όχι μόνο αυτοί είναι ευτυχισμένοι και το νοικοκυριό τους διοικούν καλά, μα και τους άλλους ανθρώπους ωφελούν». Τα λόγια του φαίνεται να συμμερίζεται η Gaslog, που τιμάται με το φετινό βραβείο για την «Αρωγή στη Ναυτική Εκπαίδευση».

Το βραβείο απονέμεται για την προνοητικότητα και το έμπρακτο ενδιαφέρον της για τις σύγχρονες μεθόδους ηλεκτρονικής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. H Gaslog υπήρξε πρωτοπόρος, επενδύοντας σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που αναγνωρίζει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των ναυτικών, παρέχει ηλεκτρονική βιβλιοθήκη και πλήθος ηλεκτρονικών εργαλείων εκπαίδευσης, που δύνανται να εφαρμοστούν πάνω στο πλοίο, ανεξαρτήτως εθνικότητας, και σε χρόνο που ο ναυτικός είναι πνευματικά και ουσιαστικά διαθέσιμος.

Συνάμα, με το βραβείο αυτό τιμάται η μακροχρόνια συμβολή της Gaslog στην προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα, μέσα από τακτική συμμετοχή σε σχετικές ημερίδες και δράσεις, και κυρίως μέσα από την προσφορά εν πλω πρακτικής εκπαίδευσης σε Έλληνες των ΑΕΝ. Η Gaslog αποδεικνύει ότι η παράδοση στο ναυτιλιακό επιχειρείν μπορεί να συνυπάρχει επιτυχημένα με την καινοτόμο σκέψη και πράξη.

Δρ. Μαρία Προγουλάκη
American College of Greece

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι:

screenshot