Βραβείο Συνολικής Προσφοράς

Βραβείο Συνολικής Προσφοράς

Υποψήφιοι μπορεί να είναι άτομα με μακροχρόνια και σημαντική προσφορά στο χώρο της ναυτιλίας.

To βραβείο απονεμήθηκε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, από το Γιάννη Πλατσιδάκη, πρόεδρο της INTERCARGO και την καθηγήτρια Τζελίνα Χαρλαύτη.

To βραβείο παρέλαβε ο Γιάννης Ζερβάκης, διοικητικός διευθυντής του Ιδρύματος.

To βραβείο παρέλαβε ο Γιάννης Ζερβάκης, διοικητικός διευθυντής του Ιδρύματος.

“Το Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου (ΙΣΝ) είναι ένας παγκόσμιος ιδιωτικός φιλανθρωπικός οργανισμός, που, πιστός και αφοσιωμένος στο όνειρο του ιδρυτή του Σταύρου Νιάρχου, αποβλέπει στη βελτίωση της ανθρώπινης ζωής σε όλες τις εκφράσεις της που ξεκινάει από την Ελλάδα και απευθύνεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μέσα από χορηγίες που προέρχονται αποκλειστικά από πόρους του διαθέτη Σταύρου Νιάρχου, δωρίζει με αγάπη και βοηθά με λογική και όραμα την παιδεία, τις τέχνες και τον πολιτισμό, την κοινωνική πρόνοια, την υγεία και τον αθλητισμό μέσα από εκατοντάδες δράσεις που σκοπεύουν στην ανάπτυξη του πνεύματος, του σώματος αλλά και της ψυχής των ανθρώπων.

Οι χορηγίες του, που ξεπέρασαν το 1,2 δισ. ευρώ από το 1996 σε πάνω από 100 χώρες, δημιουργούν συνέργειες και προοπτικές, απαλύνουν προβλήματα, βοηθούν σε κρίσιμες καταστάσεις, καλλιεργούν το πνεύμα, ανατάσσουν ελπίδες των πιο ευπαθών συμπολιτών μας. Και όλα αυτά με αγάπη, με φροντίδα και αισθητική.

Από τον αξονικό τομογράφο του νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ το 2005, που είχα την τύχη και την τιμή να δω να πραγματοποιείται ως τότε διοικητής του μικρού μεν αλλά ιστορικού πρώτου νοσοκομείου των Ελλήνων, μέχρι τη δωρεά του 0,55 δισ. ευρώ για τη δημιουργία του Κέντρου Πολιτισμού Σ.Ν. (ΚΠΙΣΝ) που θα περιλαμβάνει τη Νέα Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, το ΙΣΝ είναι κοντά στον άνθρωπο, στην ψυχή, στο σώμα και το πνεύμα του.

Κάθε πράξη του ΙΣΝ προσφέρει πάντα μια σταγόνα ελπίδας, έναν ωκεανό αγάπης για τους μη έχοντες. Που, παραφράζοντας τον Ελύτη, ποτέ δεν λογάριασε και δεν λογαριάζει κατακλυσμούς, μπαίνει για να συνδράμει μέσα στα όλα, μας περνά και μας ξεπερνά έχοντας στον κατάρτι ψηλά, βιγλάτορα παντοτινό, τον ήλιο τον ηλιάτορα.

Ας είναι ευλογημένος ο Σταύρος Νιάρχος για τα έργα του και τη σκέψη του να αφήσει άξιο συνεχιστή του οράματός του το Ίδρυμα που φέρει το όνομά του.

Σας ευχαριστούμε”

Άγγελος Παντουβάκης

 

Στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στις δράσεις του, αναφέρθηκαν προσωπικότητες του ευρύτερου ναυτιλιακού κλάδου, στο βίντεο που ακολουθεί.