Βραβεία Ευκράντη 2016

Βραβεία Ευκράντη 2016

 

Για ένατη συνεχόμενη χρονιά απονεμήθηκαν τα βραβεία «Ευκράντη» που διοργανώνουν τα Ναυτικά Χρονικά υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Αικατερίνη Λασκαρίδη. Στην κατάμεστη αίθουσα της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδης την Τρίτη 9 Μαΐου, συγκεντρώθηκαν για μία ακόμη χρονιά οι πρωταγωνιστές και οι φίλοι της ελληνικής ναυτιλίας για να τιμήσουν με την παρουσία τους, τους βραβευθέντες οι οποίοι όπως κάθε χρόνο επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή των βραβείων.

 

VraveiaEukranti2017 (410)

Ο επίτιμος γ.γ. του IMO, Ευθύμιος Μητρόπουλος και ο πρόεδρος του Greek Shipping Cooperation Committee, Χαράλαμπος Φαφαλιός, ανάμεσα στον πρόεδρο της Intercargo, Γιάννη Πλατσιδάκη, την πρόεδρο της HEMEXPO Ελένη Πολυχρονοπούλου, το γενικό διευθυντή της Tsakos Shipping, Χαράλαμπο Χατζημιχαήλ και τη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια της εκδήλωσης, Μαργαρίτα Πουρνάρα

 

Η 35μελής επιτροπή η οποία αποτελείται από προσωπικότητες της ναυτιλιακής βιομηχανίας και του ακαδημαϊκού τομέα, συντάκτες του ναυτιλιακού ρεπορτάζ καθώς και από βραβευθέντες προηγούμενων ετών, επέλεξε οχτώ προσωπικότητες και φορείς που διαπρέπουν στον ευρύτερο χώρο της ναυτιλίας, αποτελώντας πρότυπα ήθους και αξιών.

 

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, χαιρετίζει την εκδήλωση

 

Τα βραβεία που απονεμήθηκαν ήταν τα ακόλουθα:

Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς

Το βραβείο κοινωνικής προσφοράς από ναυτιλιακή προσωπικότητα ή φορέα απονεμήθηκε στην Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία πολιτιστικού και κοινωφελούς έργου – “ΑΙΓΕΑΣ”, για το ευρύ και πολυεπίπεδο έργο καθώς και τη μακροχρόνια κοινωνική δράση του Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου.

Η κα Χρυσάνθη Πατέρα, επίτιμη πρόεδρος του Greek Orthodox Charity Organization, Νικήτρια φιλανθρωπική οργάνωση βραβείων Ευκράντη 2015 απονέμει το βραβείο στον κ. Θανάση Μαρτίνο και στη σύζυγο του, κα Μαρίνα Μαρτίνου

 

Βραβείο Συνολικής Προσφοράς στη Ναυτιλία

Το βραβείο συνολικής προσφοράς στη ναυτιλία απονεμήθηκε στην Οικογένεια Χατζηπατέρα (John C Hatzipateras and Sons, Archipelago Shipping και Dorian Hellas) απόγονοι καπτ. Ιωάννη Κ. Χατζηπατέρα (1888- 1979), για τη μακροχρόνια και πολυσχιδή προσφορά της τόσο στη ναυτιλία, όσο και στην κοινωνία.

Η οικογένεια Χατζηπατέρα (απόγονοι καπτ. Ιωάννη Κ. Χατζηπατέρα)

 

Βραβείο Υποστήριξης της Ελληνικής Ναυτιλιακής Επιχειρηματικότητας

Το βραβείο υποστήριξης της ελληνικής ναυτιλιακής επιχειρηματικότητας απονεμήθηκε στον Όμιλο Τσάκου και το Ίδρυμα Μαρία Τσάκου, για την ποικιλότροπη προσφορά τους στο χώρο του ελληνικού ναυτιλιακού επιχειρείν.

Η κα Ελένη Πολυχρονοπούλου, πρόεδρος της HEMEXPO απονέμει το βραβείο στο ναύαρχο Ευθύμιο Μητρόπουλο και στον κ. Xαράλαμπο Χατζιμηχαήλ από τον Όμιλο Τσάκου

 

Βραβείο Καλύτερης Στρατηγικής Επικοινωνίας

Το βραβείο καλύτερης στρατηγικής επικοινωνίας απονεμήθηκε στην Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA), για την οργανωμένη, σταθερή, διαυγή και ουσιαστική επικοινωνιακή πολιτική μέσω της συνεργασίας με εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Ο πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ καπτ. Εμμανουήλ Τσικαλάκης απονέμει το βραβείο στον δρ. Γεώργιο Γράτσο πρόεδρο της Helmepa

 

Βραβείο για την αρωγή στη ναυτική εκπαίδευση

Το βραβείο για την αρωγή στη ναυτική εκπαίδευση από προσωπικότητα ή φορέα απονεμήθηκε στην εταιρεία GasLog LNG Services Ltd. για την προσφορά της στη ναυτική εκπαίδευση καθώς και τη συμβολή της στην προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα.

Η κα Ειρήνη Νταϊφά, εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης του Δήμου Πειραιά και πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά απονέμει το βραβείο στους εκπροσώπους της GasLog LNG Services Ltd.

 

Βραβείο Καλύτερου Manager

Το βραβείο καλύτερου Manager απονεμήθηκε στον Κώστα Γ. Βλάχο, COO της Consolidated Marine Management Inc., για τις ιδιαίτερες ικανότητές του στη λειτουργική διαχείριση της ναυτιλιακής επιχείρησης.

Ο κ. Μηνάς Τσαμόπουλος, δημοσιογράφος και μέλος της κριτικής επιτροπής των βραβείων Ευκράντη απονέμει το βραβείο στον κ. Κώστα Βλάχο

 

Βραβείο για τη διεθνή προβολή της Ελληνικής Ναυτιλίας

Το βραβείο για τη διεθνή προβολή της ελληνικής ναυτιλίας απονεμήθηκε στην δρ. Άννα Μπρεδήμα για την προάσπιση και προβολή των συμφερόντων της ελληνικής ναυτιλίας στα διεθνή fora.

Ο κ. Παναγιώτης Ζαχαριάδης, τεχνικός διευθυντής της Atlantic Bulk Carriers απονέμει το βραβείο στην δρ. Άννα Μπρεδήμα

 

Βραβείο “Mαριλένα Λασκαρίδη”

Το βραβείο “Mαριλένα Λασκαρίδη” για την αριστεία στο ναυτιλιακό πολιτισμό και την αρωγή στην ελληνική ναυτιλιακή κληρονομιά και παράδοση απονεμήθηκε στην κα Όλγα Κανελετοπούλου και τον κ. Δημήτρη Σταματέλο, βιβλιοθηκονόμους στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λειψών.

Η κα Σουζάνα Λασκαρίδη μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη απονέμει το βραβείο στην κα κα Όλγα Κανελετοπούλου και στον κ. Δημήτρη Σταματέλο

 

Ειδικό Βραβείο με αφορμή τη συμπλήρωση των 85 χρόνων Έκδοσης των «Ν.Χ.»

Το ειδικό βραβείο με αφορμή τη συμπλήρωση των 85 χρόνων έκδοσης των «Ν.Χ.» απονεμήθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους και αρχαιότερους δημοσιογράφους των Ναυτικών Χρονικών, τον κ. Σπύρο Ράνη. Η πένα του συγκεκριμένου αρθρογράφου μετρά πάνω από 5 δεκαετίες διαρκούς παρουσίας στις σελίδες των Ναυτικών Χρονικών.

Ο κ. Σπύρος Ράνης, ιδρυτής της Ranger Marine S.A.

 

Βραβείο «Ι. Τσαμουργκέλη»

Στο τέλος της τελετής των βραβείων Ευκράντη απονεμήθηκε το Βραβείο «Ι. Τσαμουργκέλη», στη μνήμη του εκλιπόντος καθηγητή Γιάννη Τσαμουργκέλη. Ο έπαινος αριστείας δόθηκε στον αριστεύσαντα μεταπτυχιακό φοιτητή, Λεόντιο Χαβιάρα, απόφοιτο του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών στη “Ναυτιλία, τις Μεταφορές και το Εμπόριο”, του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η Ίριδα Τσαμουργκέλη απονέμει το βραβείο στον Λεόντιο Χαβιάρα

Στιγμιότυπα από την τελετή απονομής των βραβείων Ευκράντη 2016:

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι:

screenshot