Βραβείο Καλύτερου Manager 2018

Καπτ. Κώστας Κ. Κανελλόπουλος

Το Βραβείο Ευκράντη 2018 για τον Καλύτερο Manager απονέμεται στον καπτ. Κώστα Κ. Κανελλόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο της Nereus Shipping S.A.

Ο Κώστας Κ. Κανελλόπουλος γεννήθηκε το 1959 στον Καρδαμά, χωριό στα περίχωρα της Αμαλιάδας Ηλείας. Είναι έγγαμος και πατέρας μίας κόρης.

Αποφοίτησε από τη Σχολή Εμποροπλοιάρχων Κεφαλονιάς το 1979 και ξεκίνησε την καριέρα του ως δόκιμος πλοίαρχος σε πλοία της εταιρείας Nereus Shipping S.A. του Κώστα Μ. Λεμού. Θα εργαστεί αποκλειστικά στον υπό διαχείριση στόλο της Nereus, φτάνοντας έως τη θέση του πλοιάρχου σε δεξαμενόπλοια, φορτηγά και πλοία συνδυασμένων μεταφορών (μεικτά).

Τον Οκτώβριο του 1993 θα αναλάβει καθήκοντα αρχιπλοιάρχου στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στον Πειραιά, ενώ, στο πλαίσιο των καθηκόντων του, αναπτύσσει στενή συνεργασία με τα γραφεία της εταιρείας σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη, όπου και μεταβαίνει συχνά. Υπηρετεί με αφοσίωση και ζήλο, εργατικότητα και ήθος τις θέσεις του Διευθυντή Επάνδρωσης, του Επιχειρησιακού Διευθυντή και του Διευθυντή Ασφάλειας και Ποιότητας συνδυαστικά το μεγαλύτερο διάστημα.

Έχει ενεργό συμμετοχή και παρακολουθεί τα ναυπηγικά προγράμματα της Nereus Shipping S.A. σε Ιαπωνία, Δανία και Νότια Κορέα, καθώς και τους δεξαμενισμούς πλοίων σε Αμερική, Ευρώπη αλλά και Άπω Ανατολή. Λόγω της αγάπης του για τη βιομηχανία και της επιδίωξής του να παραμένει πάντα ενήμερος για όλες τις εξελίξεις, παρακολουθεί κατά την περίοδο 1995-2015 σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων και μαθημάτων σχετικά με τις αλλαγές που συντελούνται στον χώρο της διεθνούς ναυτιλίας.

Τον Δεκέμβριο του 2014 θα αναλάβει τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου της Nereus Shipping S.A. Από τη θέση του αυτή θα συμμετάσχει σε διεθνή ναυτιλιακά fora, οργανισμούς και ενώσεις, καθώς και σε διασκέψεις μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών στην Ευρώπη και στην Αμερική, με στόχο τη βελτίωση των θαλάσσιων μεταφορών, την προστασία του περιβάλλοντος καθώς και την ασφάλεια πληρωμάτων και πλοίων.

Σύμφωνα με την αξιολογική κρίση των μελών της κριτικής επιτροπής, ο καπτ. Κώστας Κ. Κανελλόπουλος αποτελεί ένα από τα πλέον καταξιωμένα στελέχη της ελληνικής αλλά και της διεθνούς ναυτιλιακής οικογένειας και έχει επιτύχει, χάρη στην εργατικότητα, στη γνώση και στην εμπειρία του, τη στενή συνεργασία και τον ορθό συντονισμό των επιμέρους τμημάτων της εταιρείας καθώς και των πλοιάρχων-μηχανικών της πρώτης γραμμής, προετοιμάζοντας –ως οραματιστής ο ίδιος– με σταθερά και σίγουρα βήματα την εταιρεία για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της νέας εποχής. Δίνει προτεραιότητα στην ευρεία μηχανοργάνωση, ενώ ενθαρρύνει την επιμόρφωση του έμψυχου υλικού σε πλοία και γραφείο. Έχει αποδείξει την ικανότητά του να αξιοποιεί και να συνταιριάζει την παράδοση και τη μακρά ιστορική διαδρομή της εταιρείας με τα στοιχεία της καινοτομίας και του εκσυγχρονισμού που απαιτούνται σήμερα στον χώρο της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας, πιστεύοντας και χτίζοντας το αύριο της Nereus Shipping S.A. στη βάση μιας ομαδικής και συντονισμένης εργασίας, ενώ έχει πίστη στις δυνατότητες και στον δυναμισμό της νέας γενιάς, την οποία και παροτρύνει να στραφεί προς τη ναυτιλία.

Χορηγός Βραβείου