Βραβείο Καλύτερου Manager

Βραβείο Καλύτερου Manager

Tα βραβεία «Ευκράντη» διοργανώνονται κάθε χρόνο από τα Ναυτικά Χρονικά, με την αρωγή και τη στήριξη της ΕΝΟΕ και του Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη και απονεμήθηκαν στις 18 Μαϊου 2016, στην ανακαινισμένη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη στον Πειραιά.

To βραβείο καλύτερου manager – υποψήφιοι για το οποίο μπορεί να είναι στελέχοι που αποδεδειγμένα επέδειξαν ιδιαίτερες ικανότητες στη λειτουργική διαχείριση ναυτιλιακής επιχείρησης σε ανώτερη ή ανώτατη διοικητική θέση – απονεμήθηκε για το 2015, στον καπτ. Δημήτρη Ματθαίου της Arcadia Ship Management, για την γενικότερη επιτυχημένη πορεία της εταιρείας.

Ο καπτ. Δημήτρης Ματθαίου παραλαμβάνει το Βραβείο από τον δημοσιογράφο Μηνά Τσαμόπουλο

Ο καπτ. Δημήτρης Ματθαίου παραλαμβάνει το Βραβείο από τον δημοσιογράφο Μηνά Τσαμόπουλο

To βραβείο για τον καλύτερο Manager της χρονιάς απονέμεται για πρώτη φορά σε αξιωματικό Ε.Ν. και υψηλόβαθμο στέλεχος ναυτιλιακής εταιρείας με υψηλή αναγνώριση και διεθνείς διακρίσεις. Ο κ. Ματθαίου, πλοίαρχος Α.Ε.Ν. με θαλάσσια υπηρεσία σε διάφορους τύπους δεξαμενοπλοίων, δραστηριοποιείται πάνω από 40 χρόνια τόσο επί των πλοίων όσο και σε ναυτιλιακά γραφεία, ενώ έχει αναλάβει διευθυντικές θέσεις σε μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες και είναι ο πρώτος διαχειριστής πλοίων και κάτοχος πιστοποιητικού Green Award, ο οποίος προεδρεύει από το 2016 στο Green Award Foundation.

Ο ∆. Ματθαίου, τόσο ως διευθύνων σύμβουλος της Arcadia Ship Management όσο και ως έμπειρος ναυτικός, έχει τιμήσει το επάγγελμα του Έλληνα ναυτικού όλα τα χρόνια της ανέλιξής του στον επαγγελματικό στίβο. ∆εν παραμέλησε ποτέ τη νέα γενιά, τους νέους ναυτικούς και το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Χωρίς υπερβολική δημοσιότητα στα ΜΜΕ, ο κ. Ματθαίου είναι τακτικός συνομιλητής με τη νεότερη γενιά αξιωματικών Ε.Ν. και φοιτητών σε ελληνικά ΑΕΙ, όπου με ευθύτητα, αμεσότητα και ειλικρίνεια μεταλαμπαδεύει σε συναντήσεις ενημέρωσης, ημερίδες και εκδηλώσεις τις γνώσεις και τις εμπειρίες του. Με το βραβείο αυτό, τα μέλη της κριτικής επιτροπή τιμούν την ανέλιξη ενός καταξιωμένου ναυτικού τόσο στην ιεραρχία του ναυτικού επαγγέλματος σε μια κορυφαία ναυτιλιακή εταιρεία όσο και σ’ ένα διεθνή οργανισμό που υποστηρίζει τις προσπάθειες για την προστασία του περιβάλλοντος. Η επιτροπή τιμά επίσης έναν γνήσιο ναυτέλληνα, που δεν ξέχασε ποτέ τις ρίζες του και δίνει ελπίδα και γνώσεις στη νέα γενιά Ελλήνων αειναυτών.

Σπύρος Βουγιούς
Μέλος ∆.Σ. ENOE