Βραβείο για την Αρωγή στη Ναυτική Εκπαίδευση

Βραβείο για την Αρωγή στη Ναυτική Εκπαίδευση

 

Τα βραβεία «Ευκράντη» διοργανώνονται κάθε χρόνο από τα Ναυτικά Χρονικά, με την αρωγή και τη στήριξη της ΕΝΟΕ και του Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη και απονεμήθηκαν στις 18 Μαϊου 2016, στην ανακαινισμένη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη στον Πειραιά.

To βραβείο για την αρωγή στη ναυτική εκπαίδευση – υποψήφιοι για το οποίο μπορεί να είναι προσωπικότητες ή εταιρείες που επικουρούν τη ναυτική εκπαίδευση, τον θαλάσσιο και ναυτιλιακό πολιτισμό μας και συμβάλλουν στην προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα – απονεμήθηκε για το 2015, στο Ίδρυμα Ευγενίδου για την πολυετή προσφορά του στα ελληνικά ναυτιλιακά γράμματα.

Εκ μέρους του Ιδρύματος Ευγενίδου το βραβείο παρέλαβε ο καθ. Κ. Μανάφης

Εκ μέρους του Ιδρύματος Ευγενίδου το βραβείο παρέλαβε ο καθ. Κ. Μανάφης

Το κοινωφελές Ίδρυμα Ευγενίδου συμπληρώνει 60 χρόνια προσφοράς στη ναυτική εκπαίδευση. Ιδρύθηκε το 1956 σύμφωνα με τα όσα όριζε η διαθήκη του ιδρυτή του και εθνικού ευεργέτη Ευγένιου Ευγενίδη.

Η δραστηριότητα του Ιδρύματος συμβάλλει στην επιστημονική και τεχνική εκπαίδευση των νέων της χώρας.

Ο Λεωνίδας ∆ημητριάδης-Ευγενίδης συνεχίζει το έργο του ιδρυτή και των συνεχιστών Μαριάνθης Σίμου και Νικόλαου Βερνίκου-Ευγενίδη με επέκταση των εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων του Ιδρύματος, όπως η ολοκλήρωση του Ψηφιακού Πλανητάριου.

Η προσφορά του Ιδρύματος περιλαμβάνει δράσεις όπως, μεταξύ άλλων, διανομή ετησίως στους σπουδαστές των ΑΕΝ δεκάδων συγγραμμάτων σε χιλιάδες αντίτυπα, χορήγηση υποτροφιών σε αριστούχους αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος και αποφοίτους ΑΕΙ, εκπόνηση ερευνών σε συνεργασία με πανεπιστήμια. Το 2014, μετά τους σεισμούς της Κεφαλονιάς, ο πρόεδρος του Ιδρύματος προσέφερε για την αποκατάσταση των ζημιών στην ΑΕΝ Ιονίων Νήσων το χρηματικό ποσό των 500.000 ευρώ.

Καθηγήτρια Τζελίνα Χαρλαύτη
Ιόνιο Πανεπιστήμιο