Βραβείο Συνολικής Προσφοράς στη Ναυτιλία 2021

Αντώνιος Ε. Κομνηνός

Το Βραβείο Ευκράντη 2021 Συνολικής Προσφοράς στη Ναυτιλία απονεμήθηκε στον κ. Αντώνιο Ε. Κομνηνό, Ιδρυτή του Ομίλου της Target. Το βραβείο παρέλαβε, εκ μέρους του κ. Κομνηνού, ο Director του Ομίλου της Target, κ. Μιχάλης Καρράς.

Ο Αντώνης Ε. Κομνηνός γεννήθηκε το 1946 και έλκει την καταγωγή του από τη Σύρο, έναν ιστορικό ελληνικό ναυτότοπο. Ως τέκνο οικογένειας που απασχολείται στη ναυτιλία ήδη από τον Μεσοπόλεμο, ο Αντώνης Ε. Κομνηνός αποτελεί μια προσωπικότητα με τη δική της αξιοσημείωτη σταδιοδρομία στο ελληνικό ναυτιλιακό επιχειρείν.

Βασικός πυλώνας της επιχειρηματικής του δραστηριότητας είναι η διοίκηση του ομίλου της Target με έδρα τον Πειραιά. Με την ίδρυση της Target Marine, στα τέλη της δεκαετίας του 1980, θα ηγούνταν ενός ομίλου που διαχειριζόταν έναν μεικτό στόλο από reefers, πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και bulk carriers. Πλέον η Target Group έχει επικεντρωθεί στη διαχείριση ενός στόλου δώδεκα δεξαμενόπλοιων και δέκα bulk carriers, με τη λειτουργία του ομίλου να χαρακτηρίζεται από εμπειρία και επαγγελματισμό. Η εταιρεία υπήρξε πάντοτε πρωτοπόρος στον σχεδιασμό πλοίων με αυξημένη ενεργειακή απόδοση και στις νέες τεχνολογίες μηχανών.

Τα κεντρικά γραφεία της Target Group βρίσκονται στο παλαιό Ναυαρχείο του Πειραιά, ένα υπέροχο νεοκλασικό, που έχει αποκατασταθεί στην αρχική του μορφή, ενδεικτικό της αγάπης του ιδρυτή της εταιρείας για τον Πειραιά και τον ναυτιλιακό πολιτισμό.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής των Βραβείων Ευκράντη επέλεξαν να βραβεύσουν τον Αντώνη Ε. Κομνηνό με το βραβείο της «Συνολικής Προσφοράς στη Ναυτιλία», αναγνωρίζοντας την πολυσχιδή και μακρόχρονη πορεία του στον χώρο του ελληνικού και διεθνούς ναυτιλιακού επιχειρείν. Η κριτική επιτροπή υπογράμμισε τη συμβολή του στην εξέλιξη του Πειραιά ως σύγχρονου κέντρου management και ταυτόχρονα ανέδειξε με εμφατικό τρόπο τις πολυάριθμες πρωτοβουλίες του που αφορούν την κοινωνική ευποιία και τον ναυτιλιακό πολιτισμό.

Ο Αντώνης Κομνηνός αποτελεί όχι μόνο έναν άξιο συνεχιστή της ελληνικής ναυτιλιακής παράδοσης αλλά και μια προσωπικότητα που δραστηριοποιείται ενεργά προς όφελος της ευρύτερης κοινωνίας. Μέσω του ιδρύματος «Αντώνιος Ε. Κομνηνός» στηρίζει εδώ και πολλά χρόνια καλλιτεχνικές και πολιτιστικές πρωτοβουλίες με έμφαση στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Σύρο. Οι άνθρωποι που τον γνωρίζουν μιλούν για έναν επιχειρηματία διεθνούς βεληνεκούς, που δεν ξέχασε ποτέ τις ρίζες του και διατήρησε τη σεμνότητά του και το χαμηλό δημόσιο προφίλ.

 

Χορηγός Βραβείου