Βραβείο Καλύτερης Στρατηγικής Επικοινωνίας 2021

IONIC

Το Βραβείο Ευκράντη 2021 Καλύτερης Στρατηγικής Επικοινωνίας απονεμήθηκε στην IONIC.

Η IONIC αποτελεί μια σύγχρονη και δυναμική επιχείρηση η οποία, με αφετηρία την εμπειρία των στελεχών της, αλλά και τις ισχυρές αξίες που πρεσβεύουν οι επικεφαλής της, γράφει πλέον τη δική της πορεία στο ελληνικό και διεθνές ναυτιλιακό επιχειρείν.

Ακολουθώντας το επιτυχημένο παράδειγμα πολλών ναυτιλιακών πρωταγωνιστών του παρελθόντος, η IONIC προασπίζεται τις αξίες και τις αρχές που θέσπισαν και υποστήριξαν οι παραδοσιακοί ναυτιλιακοί οίκοι του 20ού αιώνα και συνεχίζουν σήμερα τα άξια στελέχη της. Η εμπειρία των στελεχών της, που προέρχονται από οίκους με μεγάλη παράδοση στη θάλασσα, αλλά και ο δυναμισμός της νεότερης γενιάς που ηγείται της εταιρείας αποτελούν την κινητήρια δύναμη και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της συγκεκριμένης εταιρείας.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2009 από τον Δημήτρη-Φρανκ Σαρακάκη και επικεντρώνει τη δραστηριότητά της στη διαχείριση ενός διαφοροποιημένου στόλου δεξαμενόπλοιων και bulk carriers. Τα 22 σύγχρονα πλοία της εταιρείας έχουν μέσο όρο ηλικίας τα έξι έτη και διακρίνονται χάρη στις διεθνείς πιστοποιήσεις για την ασφάλεια και την ποιότητά τους.

Εκτός από τη διαχείριση πλοίων υψηλής ποιότητας, η IONIC δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον ανθρώπινο παράγοντα, αναπτύσσοντας προγράμματα για τη μετεξέλιξη αλλά και την εξειδίκευση των γνώσεων και των εμπειριών των συνεργατών της. Επιπρόσθετα, στηρίζεται στη σύναψη σταθερών και μακροχρόνιων σχέσεων εμπιστοσύνης με όλο το ανθρώπινο δυναμικό και τους συνεργάτες της. Το γεγονός αυτό αποτελεί στρατηγική επιδίωξη που αποτυπώνεται σε όλα τα μέσα εσωτερικής επικοινωνίας που σχεδιάζει και υποστηρίζει η IONIC.

Αυτό το σύγχρονο πνεύμα διοίκησης, που βασίζεται στην εξωστρέφεια και στη διαφάνεια, είναι που αναγνώρισε η κριτική επιτροπή των Βραβείων Ευκράντη. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής επέλεξαν να βραβεύσουν την IONIC, καθώς έκριναν ως ιδιαίτερα επιτυχημένη την προσπάθεια της εταιρείας να προβάλει τη δραστηριότητά της με συνεπή αλλά και αποτελεσματικό τρόπο.

Σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη όχι μόνο για τη διεθνή ναυτιλία αλλά και για τη δημόσια εικόνα της, η IONIC εξελίσσεται και κάνει την υπέρβαση, παρουσιάζοντας ένα προφίλ δημιουργικό και δραστήριο, ειδικά στον κυβερνοχώρο. Στηρίζει τις συνεπείς σχέσεις με τα ΜΜΕ και συμμετέχει σε forα και δημόσιες συζητήσεις, διατηρώντας μια σταθερή και αξιοσέβαστη δημόσια φωνή.

Με τη δυναμική αλλά ταυτόχρονα αξιοπρεπή της παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η IONIC έρχεται επίσης σε επαφή με τη νέα γενιά που ενδιαφέρεται να σταδιοδρομήσει στη ναυτιλία, προβάλλοντας το ελληνικό ναυτιλιακό επιχειρείν αλλά και την εν γένει ναυτιλιακή βιομηχανία με τρόπο συστηματικό και καινοτόμο. Παράλληλα υποστηρίζει δράσεις και πρωτοβουλίες που φέρνουν πιο κοντά τη νέα γενιά και τους ναυτικούς με το σύγχρονο περιβάλλον της ναυτιλίας.

Χορηγός Βραβείου: